Konferencja OLZON 2010 - Konferencja OLZON 2021

Oddział Leczenia Zaburzeń Osobowości i Nerwic
Szpital Kliniczny im. J. Babińskiego w Krakowie
Konferencje OLZON
Od 2004 r. OLZON corocznie organizuje konferencję poświęconą zagadnieniom dotyczącym leczenia pacjentów z zaburzeniami osobowości. Obejmuje to kwestie diagnostyki, metod leczenia, psychoterapii w oddziale stacjonarnym i poza nim, czy wymiany doświadczeń w zakresie terapii pacjentów.
VII Konferencja pt. Perwersje 2 - Przemoc
25 września 2010 r.

• Ewa Fiust, Marcin Kijas, Droga samuraja? Perwersyjne sposoby odzyskiwa-nia poczucia siły i godności – opis przypadku.
  • Ronald Doctor, Historia morderstwa (The History of Murder).
  • David Morgan, Błędne koło – system przekonań paranoidalnych u przemocowych pacjentów (The vicious circle – paranoid belief systems in violent patients).

Prowadzenie, dyskusja i zamknięcie konferencji: Wojciech Hańbowski.

Ronald Doctor, psychoanalityk, członek Brytyjskiego Towarzystwa Psychoanality-cznego, konsultant psychiatra w West London Mental Health NHS, Przewodniczący NHS Liaison Comitee, Przewodniczący Association of the Psychoanalytical Psychotherapists in the NHS (APP), Academic Secretary of the Psychotherapy Faculty, Royal College of Psychiatrists and Honorary Clinical Lecturer, Imperial College Londyn.
David Morgan, psychoanalityk, psycholog kliniczny, konsultant w Portman Clinic w Londynie, członek Brytyjskiego Towarzystwa Psychoanalitycznego.
Marcin Kijas, lekarz i psychoterapeuta w Oddziale Leczenia Zaburzeń Osobowości i Nerwic Szpitala im. Babińskiego w Krakowie.
Ewa Fiust, pielęgniarka w Oddziale Leczenia Zaburzeń Osobowości i Nerwic Szpitala im. Babińskiego w Krakowie.
OLZON
Oddział Leczenia Zaburzeń Osobowości i Nerwic istnieje od 2002 r. Specjalizuje się w stacjonarnej pomocy pacjentom z poważnymi zaburzeniami osobowości koncentrując się na psychoterapii w podejściu psychoanalitycznym.
Od 2004 r. zespół OLZON organizuje corocznie konferencje, których celem jest skupianie środowiska profesjonalistów, którzy zajmują się leczeniem i pomocą osobom z zaburzeniami psychicznymi.
ul. J. Babińskiego 29

DOJAZD DO KA AFM Z DWORCA PKP/AUTOBUSOWEGO
Tramwajem nr 50 z tunelu pod dworcem kolejowym w kierunku Kurdwanów
Należy wysiąść na trzecim przystanku Zabłocie.
Najlepiej zaopatrzyć się w bilet 20 minutowy w cenie 4 zł.
Stronę przygotował (fot. własne) i redaguje Piotr Biernacki, kontakt.
Wróć do spisu treści